Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Čtyři zástupci Sparty jedou na Paralympijské hry do Pchjongčchangu

12.02.2018 | Jakub Kudláč

Čtyři zástupci sledge hokejové pražské Sparty odletí začátkem března do jihokorejského Pchjongčchangu na Paralympijské hry. Nominaci dostal gólman Michal Vápenka a hráči do pole Jiří Raul se Zdeňkem Krupičkou. Asistentem reprezentačního trenéra je pak lodivod Sparty Jan Katauer.

Hry v Pchjongčchangu pro hokejisty startují 10. března, případné finále je na programu 18. března. Ve skupině vyzvou Češi postupně domácí Jižní Koreu, USA a Japonsko. Do semifinále postupují první dva členové skupiny, třetí jde do boje o páté místo. "Každý hlásá cíle různé, ale pro mě osobně by bylo zadostiučinění to páté místo. My s Japonskem jsme jediné dva týmy, které z těch účastníků jsou amatéři, zbytek jsou profesionálové, nebo minimálně jsou mnohem častěji na ledě formou individuálních tréninků. Samozřejmě budeme bojovat a klidně se do toho semifinále můžeme dostat, ale když skončíme pátí, myslím si, že nebudeme zklamaní. Chceme tím i dokázat, že pád z áčka byl tenkrát omyl, který nám na tři roky sebral vítr z platech," řekl Michal Vápenka, který bude brankářskou jedničkou, záda mu bude krýt dvacetiletý mladík Martin Kudela ze Studénky.

"Byl jsem už vícekrát v této pozici a myslím si, že to zvládám. Je to situace, kterou snad unesu," směje se brankářská jednička českého výběru Michal Vápenka.

 
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS