Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sparta chce v nadcházející sezóně dravým hokejem atakovat nejvyšší pozice

22.09.2017 | Jakub Kudláč

Sledge hokejisté pražské Sparty jdou do sezóny 2017/2018 s cílem bojovat o nejvyšší příčky.Trenér Jan Katauer to řekl klubovému webu v předsezónním rozhovoru, přičemž dodal, že základem je získat nějakou medaili. Tu Pražané měli naposledy v roce 2011.

Sparťany druhým rokem povede na trenérském postu Jan Katauer. „První sezónu jsem se učil pracovat s týmem, zjišťoval jsem možnosti hráčů a sledoval individuality. Snažil jsem se dát dohromady nějakou koncepci, zkrátka to byla pro mě učební sezóna. Letos to bude jiné, jsem plně seznámen se sportem a se vším okolo,“ říká úvodem lodivod Pražanů.

Ten ve své úvodní sezóně s týmem skončil na čtvrté pozici. „Shodou několika nešťastných okolností, jakožto jsou zranění, výsledkové výkyvy a podobné, jsme neměli medaili, každopádně letos máme vyšší ambice. Už jenom já si je musím dát, protože pokud bychom skončili bez medaile, znamenalo by to, že má práce u týmu nemá zlepšení,“ říká důrazně Katauer, který pomýšlí i na titul. Ten se naposledy na Spartě slavil v roce 2007.

Od letošní sezóny mám ty nejvyšší očekávání. Chceme se dostat na vrchol, i když samozřejmě neříkám, že hned letos. Každopádně každý chce zažít ten pocit vítězství. Zjistil jsem, že na ten vrchol tento tým má. Určitě nebudeme válcovat soupeře, ale bojovností se nám to snad v nejbližších letech povede. Donesl jsem do Sparty svůj pohled, snažím se kluky vést k taktice klasického hokeje. Chceme hrát dravý hokej dopředu, dávat víc gólů a využívat kvality útočníků. Máme samozřejmě skvělou obranu a brankáře, každopádně nechceme všechno stavět jenom na tom. Snad to bude mít úspěch,“ doufá Katauer, který je mimo jiné i asistentem reprezentace.

Letošní formát soutěže však není na psychiku jednoduchý. Hraje se klasická základní část o 14 kolech, každopádně pouze první dva si zahrají Supefinále. „Stačí dvakrát zaváhat a je po všem. Už to není kalkulačka, kdy si můžu říct, že někde mohu ztratit body… Letos ne, musí se jet furt na doraz,“ ví Katauer.

Sparta na úvod ligy jede na výjezd, v sobotu se představí na ledě Pardubic, v neděli pak v Olomouci. „Loni jsme z tohoto dvojzápasu dovezli šest bodů, takže doufám, že se to povede znovu zopakovat. Nastoupíme s vyceněnými zuby a odvezeme si vítězství,“ říká odhodlaně na závěr Jan Katauer. 

Foto: Petr Koval, SHK LAPP Zlín

 
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS