Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Sparta jede do Olomouce zastavit šňůru proher: Musíme bodovat stůj co stůj, hlásí kapitán

30.12.2018 | Jakub Kudláč

Po skvělém úvodu přišlo vystřízlivění, sledge hokejisté Sparty v posledních čtyřech zápasech nebodovali a ze druhého místa klesli na čtvrtou, tj. poslední příčku, která zaručuje postup do play off. S pátou Olomoucí to tak bude v sobotu přímý souboj. "Musíme bodovat stůj co stůj," hlásí kapitán a hrající trenér Pražanů Jiří Krupička. Na ledě Hanáků se hraje od 14:45 hodin.

Prvních pět zápasů bodovali, čtyři dokonce vyhráli, potom ale Pražané přestali bodovat. Poslední hrací víkend byl navíc pro ně více než hororový. V sobotu se Zlínem padli svou historicky nejvyšší porážkou 0:8, o den později proti Studénce to nebylo o nic lepší - prohra 1:8. "Hráli jsme s těžkými soupeři, dvakrát jsme nestačili na Pardubice, potom přijel Zlín se Studénkou, což jsou týmy, se kterými jsme herně neměli moc co vytvářet. Každopádně osmičky byly přes čáru, nefungovalo tam nic od gólmana až po střídající hráče. Každopádně se Studénkou jsme byli půlku rovnocenným soupeřem, pak jsme ale polevili z naší taktiky a začalo peklo," pověděl Jiří Krupička.

Jeho tým se utkal s Olomoucí na domácím ledě hned v prvním kole nové sezóny, tenkrát Pražané slavili výhru 2:1 v nájezdech. "Vánoce samozřejmě skrze výsledky nebyly úplně pohodové, ale makali jsme, abychom to zlomili. Jedeme do Olomouce, kde... Ani nevím, co by nám hrálo do karet. Bude to velký boj, nečekám moc hezkého hokeje. Musíme bojovat, soupeř dost bruslí, je houževnatý, hraje tvrdě. Samozřejmě nevýhodou je pro nás to, že musíme cestovat, i když vlastně o tom by se dalo polemizovat," upozornil Krupička na fakt, že krom duelu s Kohouty Sparta doma už nebodovala a se ziskem dvou bodů je nejhorším týmem ligy na domácím kluzišti.

Sparta se dvanácti body má náskok na Hanáky pět bodů, ti ale mají dva zápasy k dobru. "Musíme bodovat stůj co stůj. Když to zvládneme, přiblížíme se značně našemu cíli, kterým je play off, když ne, nebudeme to mít ve svých rukou. Každopádně i remíza by hrála pro nás, prostě musíme urvat nějaké body," zakončil Jiří Krupička.

 
Aktuální články
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS