Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Gólman Michal Vápenka: Bronz znamená vydařenou sezónu

11.02.2018 | Jakub Kudláč

Sice si nesplnili svůj předsezónní sen zahrát si finále, i tak ale musí sezónu hodnotit jako vydařenou. Sledge hokejisté pražské Sparty po sedmi letech získali medaili, když v boji o bronz porazili Karlovy Vary 3:1.

"Sezóna Sparty byla určitě povedená, začlenili jsme do kádru mladé kluky Alexe Ohara s Kubou Trefným, hodně si zahrála i Jana Nachtigalová. Třetí místo je pro nás určitě dobrým výsledkem, jsme spokojení, značí to vydařenou sezónu," řekl Michal Vápenka, gólman HC Sparta Praha.

Ten odchytal celou sezónu, ve čtrnácti zápasech zapsal za 630 minut 23 inkasovaných gólů, což mu dělá průměr 1.64 gólu na zápas. Pětkrát vychytal čisté konto. "Ale je zápas a zápas. Třeba nula v Litvínově je méně než vychytaná výhra ve Zlíně, kdy bylo plno střel a porazili jsme tým, který celou sezónu nedal nikomu ani čuchnout. Udělalo nám to radost ze sportovního hlediska, že aspoň někdo ten Zlín porazil a nebyl to celý rok jenom válec. Sám jsem ale kdysi něco podobného zažil, v mistrovských sezónách, kdy jsem snad dvacet zápasů v řadě nedostal gól," vzpomíná s úsměvem na zlaté časy před více než deseti lety Vápenka.

Teď jsou časy alespoň bronzové, v závěrečném finále odrážel nájezdy karlovarských Žraloků. "Nebyl to úplně lehký zápas, byly tam nějaké úniky, jednou to byla tyčka, potom jsem tam skočil ani nevím jak. V zásadě jsme nebyli aktivnější, ale dali jsme víc branek," viděl hru ze svého brankářského pohledu bezmála dvoumetrový gólman.

 
Aktuální články
Utkání
Muži | sobota 19.10.2019, 13:30
3. kolo
1:2
Sparta - Karlovy Vary
 
Muži | Neděle 15.12.2019
10. kolo
1:2
Sparta - Studénka
 
Muži | Sobota 04.01.2020
11. kolo
3:4
Olomouc - Sparta
 
Muži | Neděle 05.01.2020
12. kolo
2:1
Pardubice - Sparta
 
 
RSS